-->

الكوسه بالبشاميل

الكوسه بالبشاميل

الكوسة بالبشاميل



نصائح هامة عند شراء الكوسة:
عند شراء الكوسة يجب الانتباه إلى:
– اختيار الكوسة صغيرة الحجم للحصول على المذاق الأفضل.
– وجود الزهرة ملتصقة بالكوسة دليل على أنها طازجة.
– اختيار الكوسة صلبة، ناعمة الملمس رفيعة لونها براق ولامع
كل عام وحضراتكم بصحة وعافية

** صينية الكوسه بالبشاميل:


المقادير


كيلو كوسه او كمية حسب حجم الصينية

ملعقة ثوم مطحون
ملعقة سمن كبيرة

البشاميل:
٢ ملعقة كبيرة سمن (حوالى نصف فنجان)
٥ ملاعق كبيرة دقيق
 ١ لتر لبن
2 مكعب مرقة مفرومه


  • اللحــمــــــه
نصف كيلو لحم
ملعقة صغيرة سمن
ملعقة صغيرة فلفل اسود
ملعقة بصل بودرة
مكعب مرقة
ملعقة صلصة

طريقة التحضير:

_ نغسل الكوسه ونقشرها بالسكينة ونقطعها حلقات دائرية او شرائح طوليه حسب رغبتك دايما بفضل اعملها حلقات

_ نشوح الكوسه فى صينية مع ملعقة سمن وملعقة ثوم مطحون لحد ماتبقى باللون الذهبى لو لسه محتاجه تسويه نضيف عليها شوية مياه ونغطيها لحد ماتستوى


* تعصيج اللحمه:


 ضعى اللحم ف طاسه على النار مع ملعقة صغيرة سمن وضيفى الفلفل الاسود والبصل البودرة والمرقة مع التقليب حتى النضج ثم نضيف الصلصة للحمة فى نهاية التعصيج مع القليل من المياه

* تحضير البشاميل:



  1. ضعى السمن حتى يتم قدحه وانزلى بالدقيق ومرقة اللحم او الفراخ وقلبيه بسرعه ثم ضيفى اللبن واحدة واحدة مع التقليب المستمر حتى تصلى للقوام المناسب
  2. خدى ملعقة من البشاميل افرشيها فى قاع الصينة 

ضعى نصف كمية الكوسة برصها فى قاع الصينية ثم ضعى اللحم ثم رصى المتبقى من الكوسه وغطيها بالبشاميل وضعيها بالفرن.

_ نتركها تبرد قليلا وتقدم فى اطباق

وبالهناء والشفاء


إرسال تعليق