-->

فتة الشاورما

فتة الشاورما

فتة الشاورما


المقادير

* ربع كيلو لحم مقطعه شرائح صغيرة او فراخ
* 2 قرن فلفل رومى أو ألوان
* ١ بصلة مقطعه شرائح
* ١ مكعب مرقة مفروم
* نصف ملعقة فلفل اسود
* نصف ملعقة بودرة ثوم
* ٢ رغيف عيش شامى او بلدى

***مقادير الأرز:

* كوب ونصف أرز
* مكعب مرقة
* ملعقة سمن
* نصف ملعقة بصل بودرة
* ماء للتسوية

***مقادير الصوص:

* كوب زبادى
* ٢ ملعقة مايونيز
* ٢ فص ثوم مفروم
* ملعقة زيت
* رشة ملح
* نصف ملعقة ثوم بودرة

  • طريقة التحضير:

  1. نضع ملعقة زيت فى طاسة على النار ونضيف اللحم والبصل والمرقة والفلفل الاسود والثوم البودرة ونقلب جيداجيدا
  2. نضيف الفلفل الرومى او الالوان بعد تقطيعه لشرائح ثم نضيف نصف كوب ماء ونتركها حتى تتبخر وتستوى اللحم
  3. نعمل الصوص ( صوص الثوميه) بخلط جميع مكوناته حتى تتجانس
  4. نسوى الأرز بدون شعرية ( الأرز مع السمن والمرقة والبصل البودرة والماء)
  5. لتحمير العيش نقسم الرغيف الى نصفين او الى قطع صغير ونضعه ف طاسه فيها زيت على النار ونقلبه على الناحيتين حتى يحمر وينشف
  6. نضع فى طبق العيش ثم الأرز ثم الصوص واخيرا نضع الشاورما ويقدم للأكل
وبالهنا والشفاء



إرسال تعليق