فتة الشاورما
المقادير
* ربع كيلو لحم مقطعه شرائح صغيرة او فراخ
* 2 قرن فلفل رومى أو ألوان
* ١ بصلة مقطعه شرائح
* ١ مكعب مرقة مفروم
* نصف ملعقة فلفل اسود
* نصف ملعقة بودرة ثوم
* ٢ رغيف عيش شامى او بلدى
***مقادير الأرز:
* كوب ونصف أرز
* مكعب مرقة
* ملعقة سمن
* نصف ملعقة بصل بودرة
* ماء للتسوية
***مقادير الصوص:
* كوب زبادى
* ٢ ملعقة مايونيز
* ٢ فص ثوم مفروم
* ملعقة زيت
* رشة ملح
* نصف ملعقة ثوم بودرة
- طريقة التحضير:
- نضع ملعقة زيت فى طاسة على النار ونضيف اللحم والبصل والمرقة والفلفل الاسود والثوم البودرة ونقلب جيداجيدا
- نضيف الفلفل الرومى او الالوان بعد تقطيعه لشرائح ثم نضيف نصف كوب ماء ونتركها حتى تتبخر وتستوى اللحم
- نعمل الصوص ( صوص الثوميه) بخلط جميع مكوناته حتى تتجانس
- نسوى الأرز بدون شعرية ( الأرز مع السمن والمرقة والبصل البودرة والماء)
- لتحمير العيش نقسم الرغيف الى نصفين او الى قطع صغير ونضعه ف طاسه فيها زيت على النار ونقلبه على الناحيتين حتى يحمر وينشف
- نضع فى طبق العيش ثم الأرز ثم الصوص واخيرا نضع الشاورما ويقدم للأكل
وبالهنا والشفاء
- نضع ملعقة زيت فى طاسة على النار ونضيف اللحم والبصل والمرقة والفلفل الاسود والثوم البودرة ونقلب جيداجيدا
- نضيف الفلفل الرومى او الالوان بعد تقطيعه لشرائح ثم نضيف نصف كوب ماء ونتركها حتى تتبخر وتستوى اللحم
- نعمل الصوص ( صوص الثوميه) بخلط جميع مكوناته حتى تتجانس
- نسوى الأرز بدون شعرية ( الأرز مع السمن والمرقة والبصل البودرة والماء)
- لتحمير العيش نقسم الرغيف الى نصفين او الى قطع صغير ونضعه ف طاسه فيها زيت على النار ونقلبه على الناحيتين حتى يحمر وينشف
- نضع فى طبق العيش ثم الأرز ثم الصوص واخيرا نضع الشاورما ويقدم للأكل
وبالهنا والشفاء
تعليقات: 0
إرسال تعليق