-->

طريقة الملوخية المجمدة

طريقة الملوخية المجمدة

الملوخية المجمدة


المقادير

  • كيس ملوخية مجمدة

  • ٤ أكواب شوربة لحم او فراخ

  • ٢ رأس ثوم

  • ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة

  • ملعقة كبيرة سمن

* طريقة التحضير:

  1. نضع الملوخية مع ٤ أكوب الشوربة فى حله ونتركها تذوب من التجميد
  2. بعد تمام ذوبانها نقوم بتقليبها مع الشوربه ثم نضعها على النار تسخن
  3. لعمل الطشه: نفرم الثوم والكزبره مع رشة ملح(الملح فى حالة لو الشوربة ناقصة ملح)
  4. نضع الثوم المفروم وملعقة الكزبرة وملعقة السمن فى طاسة على النار حتى يصل الثوم للون الذهبى
  5. نضع الطشه فى حلة الملوخية ونتركها حتى تغلى
 ومتنسوش الشهقه الشهيرة لنجاح الملوخية :) 
وبالهنا والشفاء

إرسال تعليق